Working at Bionian Cluster - April 2014

on .

Η Aστική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας Βιοεπιστημών & Πολιτισμού, φορέας αρωγός της  Bionian Συστάδας Επιστημών Ζωής και του πλαισίου Δράσης «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα εναλλακτικό Προϊόν, Μια αγορά: ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ – Πιλοτική Φάση Λειτουργίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των περιφερειών μεταβατικής στήριξης του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενδιαφέρεται  να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του με  Τρία (3) Στελέχη Διαχείρισης Συστάδας BionianCluster.  Συγκεκριμένα, αναζητούνται επαγγελματίες θετικών επιστημών για τις παρακάτω θέσεις εργασίας:

  1. Στέλεχος Διαχείρισης Συστάδας – Υπεύθυνος Διαχείριση Καινοτομίας- Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  2. Στέλεχος Διαχείρισης Συστάδας – Υπηρεσίες Δημοσιότητας, Προώθησης και Δημοσίων Σχέσεων
  3. Στέλεχος Διαχείρισης Συστάδας – Υπεύθυνος Διοίκησης έργων Βιοτεχνολογίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στη Γραμματεία του Φορέα Αρωγού Συστάδας-Bionian Cluster (Aστική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας Βιοεπιστημών & Πολιτισμού)  για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ανωτέρω θέσεις καθώς ενημέρωση για τη διαδικασία  υποβολής αίτησης υποψηφιότητας.

Γραμματεία Aστικής Εταιρείας Βιοτεχνολογίας Βιοεπιστημών & Πολιτισμού: τηλέφωνο επικοινωνίας  +30 210 6401112. 

Working at Institute for Clinical Investigation (I.C.I.)

on .

img3

 

The Institute for Clinical Investigation (ICI), member of Bionian Cluster, is currently looking to fill a Clinical Project Manager position.

website: www.ici-trials.gr

JOB DESCRIPTION: Clinical Project Manager

PURPOSE:

Responsible for the support of assigned sites in accordance with Good Clinical Practice (GCP), ICH guidelines and federal regulations. Close collaboration with other members within Clinical Trial Management (CTM). May be responsible for monitoring assigned sites in accordance with GCP/ICH and SOPs and submitting the proper documentation to the national authorities for approval.

COORDINATION / COMMUNICATION, ADMINISRATION AND PERSONNEL DEVELOPMENT:

Ensure compliance with the application and communication of all company’s policies, procedures and fundamentals.

KEY SUCCESS FACTORS: EDUCATION, EXPERIENCE, KNOWLEDGE AND SKILLS:

• A Bachelor’s/MSc degree is required (science-related discipline strongly preferred, i.e. Pharmacology, Chemical Engineering, Biology etc.).
• A minimum of 3 years of clinical trial experience within pharmaceutical, biotechnology, CRO company and/or healthcare setting.
• Demonstrated computer skills (MS Office, Powerpoint)
• Demonstrates core understanding of medical terminology and clinical trial activities in relation to execution of a clinical development plan.
• Direct expertise of site management and logistical execution of clinical trials for at least 2 years.
• Knowledge of GCP as relates to clinical trial management
• Previous on-site monitoring experience preffered.
• Excellent use of English.


Acting as a Contract Research Organization on behalf of the Biopharma Industry, Academic Centers, Investigators and other Public or Private Bodies, it offers services at any stage of development for marketing authorization of pharmaceutical products.
I.C.I., as a member of the Bionian Cluster, has established collaborations with globally renowned Universities, Research Institutes, state Institutions and Hospitals, a fact that enhances its presence on the international environment of CRO-companies.
The Institute for Clinical Investigation, modeled according to the General Clinical Research Centers in the USA and Europe, operates strictly according to the ICH- GCPs and the current legislation, regulations and guidelines οf the International and National organizations (FDA, MHRA, EMA, EOF). The multidisciplinary and highly skilled personnel of I.C.I. has been endowed with an extensive range of academic titles and qualifications, as well as a broad experience in bioequivalence, pre-clinical and clinical research.

Please contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. with the theme code "CPM".

Horizon 2020: Priority: Industrial Leadership

on .

horizon logo

 

Το ΒΙΟΝΙΑΝ CLUSTER επιζητά διαρκώς την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των μελών του. Το πρόγραμμα HORIZON 2020 μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς τα συνολικά κονδύλια που μπορούν να αποδεσμευτούν για έρευνα και ανάπτυξη, είναι 80δις€. Συμπράξεις εταιριών και επιστημονικών ιδρυμάτων σε θέματα καινοτομίας και έρευνας επιζητούνται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα που έχουν δημοσιευτεί ή έχουν βγει σε προδημοσίευση.

Νόμος 4310/2014 για το χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης

on .

Παρακάτω παρατίθεται ο νόμος 4310/2014, που αφορά το χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης, σε θέματα χρηματοδότησης και νέων νομικών πλαισίων που διαμορφώνονται από τις 9/12/2014.

Αναλυτικά το ΦΕΚ του νόμου:   Nόμος 4310/2014 

 

Σεμινάριο με θέμα: Medical Writing

on .

 

MedicalWriting

 

    

 

Στο πλαίσιο του πυλώνα εκπαίδευσης Bionian Academy, το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα «Implementing And Publishing Your Research in Biomedical Journal» το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton στην αίθουσα Κως, στα πλαίσια του MONEY SHOW ATHENS 2014.

 

Στόχος του είναι η περιγραφή των διαφορετικών τύπων έρευνας και των βασικών αρχών μεθοδολογίας τους, η ανάπτυξη και η διατύπωση των ερευνητικών ερωτήσεων και υποθέσεων. Με το πέρας των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα είναι εξοικιωμένοι με το περιεχόμενο και τη δομή μιας ερευνητικής εργασίας αλλά και τη δυνατότητα δημοσίευσης σε Βιοϊατρικά περιοδικά.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Καθηγητής Βιοστατιστικής - Επιδημιολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και σε στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών.

Εισαγωγικό σεμινάριο στη φυσιοθεραπευτική-οστεοπαθητική μέθοδο FDM από τον πυλώνα εκπαίδευσης του Bionian Cluster

on .

logo

 

Στο πλαίσιο του πυλώνα εκπαίδευσης Bionian Academy, το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας πραγματοποιεί Εισαγωγικό σεμινάριο σχετικά με τη θεραπευτική μέθοδο FDM (Fascial Distortion Model). Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο Physiopolis, Παπαναστασίου 3, Χαλάνδρι 

Το FDM είναι μια ιατρική αντίληψη, η οποία αποδίδει την αιτία της σωματικής δυσφορίας και των λειτουργικών περιορισμών, σε μία ή περισσότερες από έξι χαρακτηριστικές παραμορφώσεις της ανθρώπινης περιτονίας. Εάν αυτές οι παραμορφώσεις διορθωθούν, ο πόνος και η απώλεια της κίνησης μπορεί να αντιμετωπιστούν μετρήσιμα, αποτελεσματικά και κατανοητά.  Η FDM μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ιατρικής. Αυτό επεκτείνει τις διαγνωστικές ικανότητες του ιατρού ή θεραπευτή και επιτρέπει την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών με διάφορες ιατρικές διαγνώσεις. Επί του παρόντος, η FDM χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος και για τη θεραπεία του πόνου.Η Δια χειρός θεραπεία FDM μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωταρχικά ή συμπληρωματικά.

Σεμινάριο με θέμα: Ορφανά Φάρμακα και Σπάνιες Παθήσεις από τον εκπαιδευτικό πυλώνα του BIONIAN CLUSTER

on .

orfana farmaka new 2015-page

Στο πλαίσιο του πυλώνα εκπαίδευσης Bionian Academy, το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας πραγματοποιεί σεμινάριο σχετικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα, διάρκειας δύο ημερών, 10 - 11 Οκτωβρίου 2015, με θέμα: Σπάνια Νοσήματα και Ορφανά Φάρμακα Επί Ενδείξεων Βασιζόμενες Προσεγγίσεις. Οι εργασίες του διήμερου σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Members' News - El Drug

on .

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ELDRUG

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστο Βασιλάκο και συνεργάτες του, επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, όπου είχε μια ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους Τεχνολογικών Φορέων της περιοχής.

Πόλος έλξης το σεμινάριο Βιοϊσοδυναμίας Φαρμάκων από τον εκπαιδευτικό πυλώνα του BIONIAN CLUSTER για τους ανθρώπους του κλάδου της Υγείας

on .

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Βιοϊσοδυναμίας Φαρμάκων, που  πραγματοποίησε το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας, το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου 2014, με θέμα: «Επιστημονικές & Ρυθμιστικές Απαιτήσεις και Ιατρικές Προσεγγίσεις», στο πλαίσιο του πυλώνα εκπαίδευσης Bionian Academy. Οι εργασίες του σεμιναρίου, που απέσπασε τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων και ξεπέρασε σε συμμετοχές το αναμενόμενο, έγιναν στο ΕΒΕΑ.

Την κορυφαία παγκόσμια διάκριση στην Ενδοκρινολογία έλαβε ο Γεώργιος Χρούσος

on .

Η ύψιστη διάκριση στην Ενδοκρινολογία παγκοσμίως, το «Fred Conrad Koch Award», απονεμήθηκε, στις 22 Ιουνίου 2014, στο Γεώργιο Χρούσο, καθηγητή Παιδιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας, από την Αμερικανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, σε ειδική τελετή, στο πλαίσιο του 96ου Ετησίου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, για τη συνολική του προσφορά στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και το έργο του που έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην κλασική ενδοκρινολογία.

Συνάντηση (συν) εργασίας των μελών του Bionian Cluster (Newsletter #1 - Μάρτιος 2014)

on .

Με την πεποίθηση ότι «η συνέργεια είναι το κλειδί» το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας παρουσίασε αναλυτικά στα μέλη του, σε συνάντηση συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ – ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ τους στόχους της συστάδας.

Στόχους που βασίζονται στη συνέργεια μεταξύ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Ιδιωτικών Φορέων, στην προαγωγή της καινοτομίας και στην υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο Πρόεδρος του Bionian Cluster, καθηγητής κ. Γεώργιος Χρούσος, όσο και η CEO, κα Μαρία Τσαμπούλα, ανα-φέρθηκαν αναλυτικά στα Όργανα Ανάπτυξης και στις Δραστηριότητες του cluster, στα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί καθώς και στους τέσσερις βασικούς πυλώνες του cluster: την κλινική έρευνα, τις επιστήμες υγείας και περιβάλλοντος, την εκπαίδευση και τη βιο-οικονομία.

Τέλος, έγινε λεπτομερής παρουσίαση των υπηρεσιών που θα παρέχει το cluster στα μέλη του:

- Πρόσβαση σε ειδική πλατφόρμα (Intranet) για την άμεση πληρο-φόρηση κάθε ενδιαφερόμενου μέλους
- Χαρτογράφηση όλων των ερευνητικών κέντρων για την άμεση πληροφόρηση και συνεργασία μεταξύ των μελών
- Καθοδήγηση, υποστήριξη και παρακολούθηση των εθνικών & ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων (Horizon 2020)
- Βοήθεια ανάπτυξης νέων προϊόντων & προώθηση σε αγορές του εξωτερικού
- Ανάπτυξη ικανοτήτων στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν τμήματα R & D
- Δημιουργία spin off και start up εταιρειών μέσα στο Cluster
- Κατοχύρωση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας

Διαβάστε ολόκληρο το newsletter: Συνάντηση (συν) εργασίας των μελών του Bionian Cluster (Newsletter #1 - Μάρτιος 2014)

First Scientific Publication from Bionian Cluster

on .

Αntoniadis A., Critselis E. , Chrousos G. P. ( 2014) Establishment of the First Health Sciences Cluster in South-East Europe: A novel approach to translational research in the region.  Forschungsinstitut der Internationalen Wissenschaftlichen Vereinigung Weltwirtschaft und Weltpolitik e.V. (Berlin) – The World Economy. Global and Country-specific aspects.

Press Release

on .

Launch of «Horizon 2020» Research & Innovation 

Έναρξη του προγράμματος «Horizon 2020» για την έρευνα & την καινοτομία ύψους 80 δις ευρώ

Στην παράλληλη «Έκθεσης Καινοτομίας», παρουσιάστηκαν τέσσερα ερευνητικά προγράμματα του Bionian Cluster